Piranalar İnsan Yer Mi?

pirana, insan, pirana insan yer mi, balık, katil balık


İşte yine tamamen yanlış duyumlar sonucu, yanlış olarak bildiğimiz bir olay daha. Piranaların insanları yediği doğrudur ama kısmen doğrudur. Kısmen derken durum nedir peki?

Piranaları genelde film ve çeşitli videolarda izleriz sık sık. Kısa videolarda hep bir et veya hayvan yediğini, filmlerde ise sadece insanla beslendiği gibi bir izlenim yaratılmak istenir fakat durum böyle değildir. Görünüşleri itibariyle zaten çirkin bir balık olduğu için pek sevilmez fakat insan yiyen bir cani olarak göstermek ne kadar doğru? :)

Güney Amerika 'da yaşayan piranalar kendi içinde sınıflara ayrılmaktadır. Piranaların etobur olmayanları bile vardır fakat bunu anlamak oldukça zordur. Bu konuda bilim adamları bile ayırt etmekte zorlanmaktadırlar.

Yine filmlerde izlediğimiz gibi, piranalar insanlara saldırır ve saniyeler içinde koca insandan geriye sadece iskeleti kalır. Bu tamamen uydurma bir durumdur. İlle de böyle bir vahşiliği gerçekleştirmek istiyorsanız, ortada en az 500 pirana olması gerekiyor. Yine bu çoğunluğu elde etseniz bile, yem olacak insanın canlı olmaması lazım. Çünkü canlı insanlara asla saldırmıyorlar. Sadece ölmüş veya aşırı hastalıklı bir insan onlar için av unsudur.

Bunu yapmalarının sebebi de yiyecek çeşitliliklerinin azalması. Genelde kurt, küçük balıklar, leşler ve deniz böcekleri gibi besinlerle beslenen piranalar, bunları bulamadığı zaman mecburen saldırmak zorunda kalıyorlar. Kısacası piranaların insan yediği durumu tamamen hikayeden ibarettir. Piranaları seviyoruz! :)


Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı