Vampir Olduğundan Şüphelenilen İnsanlar

kont dracula, vampir insanlar, vampir olduğuna inanılan insanlar, kazıklık voyvoda, vampirler


Vampir var mıdır yok mudur veya insanlar vampir olabilir mi gibi sorular, geçmişten günümüze kimi insanın inandığı, kiminin ise saçmalık olarak gördüğü bir konu olarak öyle veya böyle sürmeye devam etmiştir. Bir çok bilim insanının bu konuda yaptıkları araştırmalar devam etmektedir.

Vampir, gün batımı ile şafak arasında dirilerek mezarından çıktığına, insanlara saldırıp kanlarını emdiğine inanılan canavar olarak tanımlanır. Vampir Kültürü Babil ’den kalan örneklere dayanır ve yüzyıllar boyunca değişimini inceleyen kapsamlı folklorik tarihsel araştırmalara konu olmuştur.

Kan emme ve öldükten sonra dirilme efsaneleri Orta Çağ’da yayılmış, 1200 ’lerde İngiltere’de Galli bir din adamı olan Walter Map bir vampirin bütün bir köy ahalisinin kanlarını emmek suretiyle öldürdüğünü iddia etmesiyle güçlenmiştir. Map’ın iddiasına göre köyde sağ kalan son kişi kılıcını çekip kana susamış cehennem yaratığının kafasını ensesine kadar ikiye bölmüş ve tehlikeyi sona erdirmişti.

Konunun başında bahsettiğimiz gibi, günümüzde hala çalışmaları süren bu konuya ilişkili olarak, vampir olduğundan şüphelenilen insanlar hem geçmişte hemde günümüzde hala bulunmaktadır.

Vampir olduğundan şüphelenilen 7 insan


1) Kontes Elizabeth Bathory

Macaristan Kraliyet Aİlesi 'ne mensup olan Elizabeth Bathory 'nin, düzenli olarak kan banyosu yaptığı biliniyor. Hatta bu işlemini gerçekleştirebilmesi için, 650 'den fazla kadının öldürüldüğü söyleniyor. Kontes Elizabeth Bathory 'i konu alan 2009 yapımı The Countess filmi de bulunmaktadır.

2) Fritz Harrmann

Bir Alman olan Frtiz Harrmann, tarihte ki ilk seri katil olarak anılmaktadır. Hannover Vampiri lakabının sahibidir. Cinayetlerinde arkasında bıraktığı en belirgin ayrıntı, kurbanlarının boyunlarını ısırarak öldürmesidir.

3) Richard Chase

Sacramento Vampiri olarakta bilinen Richard Chase, 1977 ve 78 yılları arasında öldürdüğü 6 kişinin kanını içmiş. Öldürdüğü kurbanlardan birisi 6 aylık bir bebek.

4) Josephine Smith

Josephine Smith 'in vampir olduğundan şüphelenilmesine konu olan olay, St. Petesburg 'da yaşayan evsiz bir adamın, polisi arayarak, bir bayanın yüzünden bir parçayı ısırıp koparmasından şikayetçi olmasıyla başlamış. Sorgulanan Josephine Smith olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söylemiş.

5) Rod Ferrell

Vampir Klanı 'nın çete başı olan Rod Ferrell, kız arkadaşının çetesine üyeliğini kabul etmesi için kızın anne ve babasını öldürür. Yakalandıktan sonra verdiği ifadede, 500 yaşında bir Vampir olduğunu ve hapishanelerde tutulamayacağını söylemiş.

6) Allan Menzies

2002 yapımı Lanetliler Kraliçesi filminden etkinelerek, filmdeki bir vampirin, kendisine de vampir olduğunu söylediğini savunan Allan Menzies, kendi uydurduğu bu olaya inanarak, en yakın arkadaşını 42 kere bıçaklamış ve kanını içmiş.

7) 3. Vlad - Kazıklı Voyvoda

Vlad, vahşiliğiyle hafızalara kazınan bir Romanya kontudur. Tarihçilerin anlattıklarına göre, 100.000 kişiyi öldürdüğü ve hatta bazı kurbanlarının cesetleriyle evini süslediği söyleniyor. Kazıklı Voyvoda, Kont Drakula karakterine de ilham kaynağı olmuştur.

Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı