Mark Zuckerberg Neden Aynı Şeyleri Giyiyor?

mark zuckerberg, gri tişört, gri t-shirt, facebook, ceo


Teknoloji alanında çalışmalarını sürdüren insanların genellikle aynı kıyafetleri veya birbirine çok yakın türde olanları tercih ettikleri söylenir. Çok dikkatli birisi değilseniz, gözünüzden kaçmış olması muhtemeldir fakat internet ortamında kısa bir arama yaparak, bunun gerçekten de böyle olduğuna tanık olabilirsiniz.

Bu bahsettiğimiz olaya en iyi örnek olacak isim, son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan Mark Zuckerberg 'dir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Q&A with Mark etkinliğinde kişisel konularla ilgili sorulan soruları cevaplandıran Mark 'a bu soruda soruldu. Gelen soru; Mark 'ın neden hep aynı gri renkli t-shirt 'ü giydiğiydi.

Facebook 'un başarılı Ceo 'su Zuckerberg, ne giyileceğinin seçilmesi, kahvaltıda ne yiyeceğinin düşünülmesi gibi küçük kararların bile enerji tüketen şeyler olduğunu ve tüm bunların insanı yorduğunu düşündüğü şeklinde bir cevap vermiş.

Tabi ki Mark Zuckerberg bu alanda tek değil. Kendisinden dahi diye bahsedilen Apple 'in kurucusu Steve Jobs 'da sürekli siyah renk, balıkçı yaka triko kazaklarıyla hafızalara kazınmıştır. Steve Jobs, kendi kıyafet seçiminde ve Apple mağazasında çalışanların giydiği mavi renk t-shirt olayını Sony 'den esinlenmiş.


steve jobs, kazak, siyah kazak, apple, ceo



Jobs, 80 'li yıllarda bir Japonya ziyareti gerçekleştirerek, Sony başkanı Akio Morita 'dan bir takım bilgiler almış. Akio 'ya "Neden Sony fabrikalarında herkes aynı renk kıyafetle çalışıyor?" diye sorduğunda Akio cevap olarak, savaş sonrası yaşanan kıtlıktan dolayı, tüm çalışanlara standart kıyafet dağıttıklarını, daha sonra bunun bir gelenek haline geldiğini belirtmiş. Böylelikle çalışanların işe gelirken ne giyeceklerini düşünüp, enerji harcamalarının önüne geçilmiş.

Peki siz kendinizi şöyle bir düşündüğünüzde, sabah kalktığınızda ne giyeceğinize karar veremediğiniz zamanlar, zihninizin yorulduğunu gerçekten düşündüğünüz bir zaman oldu mu?


Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı