5 Google Glass Alternatifi Akıllı Gözlük

akıllı gözlük teknolojisi, akıllı gözlük, teknoloji, google glass, lumos dk 40, vuzix m 200, recon instruments, epson moveiro bt 200, optinvent ora s


Google Glass, her ne kadar bu alanda diğerlerine göre bir hayli önde olsa da, onu örnek alacak ve daha iyilerini yapmak isteyecek rakipleri elbette ki olacaktı. Bu rakiplerinin çıkması tabi ki gecikmedi. Öyle modeller var ki, bunlardan bazıları normal gözlüğe benziyor, bazıları geleceği ve robot teknolojilerini anımsatıyor, bazıları ise düpedüz 1950 'li yılların çizgilerini taşıyor.

Ama hepsinin ortak yanı, çevremizle etkileşim tarzımızı oldukça değiştirecek olması. Gözümüzde bu gözlüklerle robota benzeyeceğimiz ise, kaçınılmaz son gibi :)

İşte Google Glass alternatifi 5 akıllı gözlük

1) Vuzix M-100



Vuzix M-100 'de aslında kullanıcıların gözlük kullanmasına gerek yok. Normalde yandan kulağımıza takılacak şekilde hazırlanmış bir aparat fakat yine de beraberinde bir gözlükte geliyor. Bluetooth 'lu kulaklıklara çok benzeyen M-100 'ün monoküler tarzı, az da olsa normal görünmenize yardımcı oluyor.

2) Lumus DK-40


lumus dk-40, akıllı gözlük, akıll gözlük teknolojisi, google glass


Lumus DK-40 'ı, tasarımı açısından sıradan bir gözlükle karıştırabilirsiniz. Tasarımcılar, firmanın jet pilotları için yaptığı ve ekran olarak gözlüğün kendi camını kullanan başlığa monte göstergeyi temel almış. Gözlüğün sapında ki mini projektör görüntüleri yansıtıyor. 2015 'de çıkması bekleniyor.

3) Recon Instruments Jet


recon instrıments jet, akıllı gözlük teknolojisi, google glass, akıllı gözlük

Görünümü bakımından bizim favorimiz oldu. Recon Instruments Jet, bisiklet odaklı Jet sayesinde bisikletçiler telefonlarını kurcalamadan video çekebiliyor, önemli istatistiklerini takip edebiliyor ya da hızlarına ilişkin bilgileri anında öğrenebiliyor. 

4) Epson Moverio BT-200


epson moverio bt-200, akıllı gözlük teknolojisi, akıllı gözlük, google glass

Moverio, 1981 'den kalmış video kayıt aygıtları gibi kablolu kumanda ile yönetiliyor. Ayrıca bir hacker tarafından hacklenen ilk akıllı gözlük. Hacker, uzaktan kumanda aygıtıyla bir Parrot AR.Drone uçurmayı ve video görüntüsünü baş üstü ekrana yansıtmayı başarmış.

5) Optinvent ORA-S


optinvent ora s, akıllı gözlük teknolojisi, akıllı gözlük, google glass

Dönen kolu sayesinde, Optinvent ORA-S 'i, arttırılmış gerçeklik ekranı ya da gözlerin hemen altında ki ikinci konsol olarak kullanabiliyorsunuz. Kendiliğinden kararan camlar, gün ışığında elektronik donanımı örtüyor fakat kapalı mekanlarda adeta bir siborg gibi görünmenize yol açabilir.


Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı