Her Derde Deva; Sallanan Sandalye

sallanan sandalye, sağlık, bilim, araştırma, sallanan sandalyenin faydaları


Sallanan Sandalye. Okuduğunuzda aklınıza muhtemelen manzara, kitap, kahve üçlüsünü getiren o mucizevi icat :) Hele bir de açık havada kullanabilme imkanımız varsa, tadından yenmeyecek, keyif verici, dinlendirici ve rahatlatıcı bir aktivite olan sallanan sandalye de sallanmak, oldukça eğlencelidir. Fakat sallanan sandalyenin faydaları bunlarla sınırlı değil.

Sallanan sandalyenin en bilinen özelliği, sırt ağrılarına iyi gelmesidir. Bunu çok sık duyarız. Peki sallanırken endişelerimizi azaltıp, rahatlattığı için ağrı kesici özelliği olan endorfinlerin salgılanmasına yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Bununla da sınırlı değil. Sallanan sandalyemizin maharetleri saymakla bitmiyor! :)

Yapılan araştırmalar, sallanan sandalyenin odaklanma problemi olanlara da iyi geldiği gözlemlenmiş. Özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların bir sallanan sandalye üzerindeyken çok daha sakin oldukları ve daha rahat odaklanabildikleri görülmüş. Bunun nedeni de, içlerinden gelen ve bir türlü bastıramadıkları hareket etme arzusunu, sandalyenin sallanarak gerçekleştirmesi. Bu sayede hareket etmeye değil, öğrenmeye odaklanıyorlar.

Bir başka faydası ise günümüzde artık sıkça rastlanan bir rahatsızlık olan varise iyi gelmesi. Sallanırken kan dolaşımı dengelendiği için, varislerde iyileşme gözlemlenmiş. Kaslara da iyi geldiği için, özellikle doktorlar günde 1 saat sallanmanın iyi geleceği düşüncesindeler.

Bunların dışında, ameliyat sonrası iyileştirmeyi hızlandırdığı, gebelik sonrası 1 saat sallanmanın anneleri oldukça rahatlattığı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığı da gözlemlenmiş. Bir anda zayıflatmasa da, günde 1 saat sallanırsanız, 150 kalori yakabiliyorsunuz! :)

Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı