Film Önerisi; The Imitation Game

film, film izle, the imitation game, yapay zeka, filmönerisi, film tavsiyesi


Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing 'in hayatını anlatan ve gerçek bir hikayeden tasarlanmış olan The Imitation Game (Yapay Oyun) filmi, bu hafta size önereceğimiz film oldu. Tarih, gerilim, biyografi ve savaş türlerine koyacağımız filmin 5 Golden Globes olmak üzere toplam 68 ödüle aday olduğunu da hatırlatalım.

2. Dünya Savaşı sırasında, Hitler kontrolünde ki Almanlar, Avrupa 'da ki istilalarına başlarlar. Bu gaddarca ilerleyişlerini durdurmak ise oldukça zordur. Enigma ismini verdikleri bir aletle haberleşen almanların konuşmalarını anlamak ise şifrelendiği için imkansızdır. İşte tam da bu noktada, adamımız Alan Turing devreye girer.

Sadece bir daktilo kadar olan Enigma 'yı kırmak için ülkenin en zeki insanları bir araya gelir ama başaramazlar ta ki Alan Turing, adına Christopher dediği bir oda büyüklüğünde ki cihazı üretene kadar. Artık işler değişmiştir. Enigma kırılmış  ve almanların hiçbir şeyden haberi yoktur.

The Imitation Game hakkında daha fazla detay vermeden fragmanını paylaşarak yazımızı sonlandırıyoruz. Filmin imdb puanının da 8.0/10 olduğunu hatırlatalım! :)

İyi seyirler..




Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı