Spor Severler İçin En İyi Sporcu Uygulamaları

sporcu uygulamaları, spor uygulamaları, fit uygulamalar, android ios uygulamaları


Teknoloji her alanda bize çok fazla fayda sağlamaya devam ettiği gibi, artık spor yaparken de mobil cihazlarımızı kullanarak, kalp atış hızımızı, tansiyonumuzu kendimi ölçebiliyor, gün içerisinde kaç adım attığımızı, ne kadar koştuğumuzu ve hatta ne kadar kalori yaktığımızı ücretsiz olarak öğrenebiliyoruz. İşte bu yazımızda sporcular için veya spor yapmak isteyenlerin çok işine yarayacağı ücretsiz fit uygulamalarından bahsedeceğiz.

İlk uygulamamız; Pumatrac

pumatrac, uygulama, mobil uygulama, sporcu uygulaması, fit uygulama
Puma firması tarafından hazırlanmış olan Pumatrac uygulaması oldukça modern bir yapıya ve kullanıcı dostu bir tasarıma sahip.

Bu uygulama ile hava durumu ve konum gibi küçük görünen ama bir hayli önemli olan ayrıntılara anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca gittiğiniz mesafeyi, temponuzu ve yakılan kalori oranınızı da görmeniz mümkün. 

Bir başka özelliği ise online veya cihazınızda bulunan müzikleri bu uygulamadan yönetebiliyorsunuz. Uygulamaya hem iOS hemde Android platformlarından ücretsiz ulaşabilirsiniz. Dil; Türkçe


Google Fit

googlefit, uygulama, mobil uygulama, sporcu uygulaması, fit uygulama
İkinci uygulamamızın ismi Google Fit Bu uygulamamızın yaptığı işlemler, gün içerisinde kaç adım attığınızı, ne kadar mesafe koşup, kaç kalori yaktığınızı hesaplamak.

Google Fit uygulamasının en güzel özelliği ise, tüm istatistikleri size grafik üzerinde sunuyor olması. Üstelik bu verilere sadece cep telefonunuzdan değil, bilgisayarınızdan da ulaşabiliyorsunuz.

Türkçe dil desteği bulunan uygulamaya Android platformundan ücretsiz olarak uylaşabilirsiniz.


Nike + Running

nike running, uygulama, mobil uygulama, sporcu uygulaması, fit uygulama
Koşucuların bir numaralı dostu olacak uygulama şüphesiz ki Nike + Runnig uygulaması.

Kişisel hedeflerinizi belirleyerek bunları GPS ve ivmeölçer üzerinden takip edebiliyorsunuz. Yenilenen sürümü ile farklı kullanıcılarla birlikte koşu mesafesi belirleyebiliyor ve eğlenceli bir rekabet içine girebiliyorsunuz.

Nike + Running uygulamasına da Android ve iOS platformlarından ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Bizim için tek eksi yanı, Türkçe dil desteğinin bulunmaması.


Kardiyograf - Cardiograph

Temel görevi, kalp atış hızınızı ölçmesidir. Cardiograph uygulaması bunu yaparken telefonunuzun entegre kamerasını ve özel sensörünü kullanmakta. Bu sayede neredeyse %90 'dan daha fazla oranla doğru ölçümler alabilirsiniz.

Tüm bu ölçümleri kayıt etmesi ise en güzel özelliği. İleride kayıtlarınızı karşılaştırabilir ve uzun dönemli bir ölçüm yapma şansı bularak, kalbinizin performansını kendi kendinize izleyebilirsiniz.

Türkçe dil desteği bulunan Cardiograpf uygulamasına iOS ve Android platformlarından ücretsiz ulaşabilirsiniz.



Runtastic

runtastic, uygulama, mobil uygulama, sporcu uygulaması, fit uygulama
Her spor severin kesinlikle kullanması gerektiğini düşündüğümüz en kapsamlı fit uygulaması hiç tartışmasız; Runtastic

Anrdoid cihazlarınızda kullanabileceğiniz Runtastic uygulaması, GPS teknolojisini kullanarak tüm spor faaliyetlerinizi ölçümler. Kaç km koştuğunuzu, kaç adım attığınızı, yaktığınız kaloriyi, koştuğunuz veya yürüdüğünüz yolun harita üzerinde gösterimi ve o gün ki hava şartları gibi daha bir çok özelliği hem telefonunuzdan hem de bilgisayarınızdan takip edebilirsiniz. Sıkı durun bunlarla sınırlı değil!

Runtastic uygulamasının yan uygulamaları sayesinde, çektiğiniz şınav, barfiks ve mekikleri dahi ölçebilirsiniz. Üstelik yine diğer uygulamalarda olduğu gibi, nabız ölçme özelliği bulunan bir uygulaması daha var. Ayrıca tüm bu verileri otomatik olarak sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

Uygulama yukarıda saydığımız özellikleri ücretsiz versiyonunda size sunuyor. Eğer ücretli veriyonunu alırsanız, işte o zaman deyim yerindeyse tüm kapılar size açılıyor. Örneğin ücretsiz versiyonda koştuğunuz güzergahı, yaktığınız kaloriyi, attığınız adımı ve hava durumunu görebiliyorken, ücretli versiyonunda istediğiniz insanların sizi kendi bilgisayarlarından canlı olarak izlemesini ve size tezahürat yapmasını sağlayabiliyorsunuz. 



Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı