Üniversiteye Girişte Yeni Sistem; Apply BAU

apply bau, bahçeşehir üniversitesi, öğrenci, üniversite yerleşme


Apply BAU Nedir?

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan Admission (Başvuru Kabul) sistemine benzeyen Apply BAU, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 2013 hayata geçirilmişti. Apply BAU, adayların merkezi sınav sistemi ile herhangi bir üniversiteye yerleştirilmeden önce kişisel özelliklerini, hayallerini, projelerini ve hangi bölümde neden okumak istediklerini anlatma imkanı sunar ve belirtilen bu özellikleri dikkate alarak üniversite eğitimi alma şansı tanır.

Öğrencilerin doğru alan ve bölümlere yerleştirilmelerine imkan sunan bir sistem olan Apply BAU, ülkemizde bulunan genç insan kaynağının daha iyi yönlendirilmesi, uygun alanlarda eğitim almalarını, adayların tekrar üniversite sınavlarına girme oranını düşürerek doğru alanlarda eğitim almasını, üretkenliğin ve verimliliğin artmasını hedeflemiştir.

Peki Apply BAU 'ya nasıl başvuracaksınız?

Öncelikle buradan siteye girip yaparak, Başvuru Yap sekmesinden kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonra kişisel özelliklerinizi, projelerinizi, kariyer hedeflerinizi ve hangi bölümde, neden okumak istediğinizi belirtin.

Apply BAU Değerlendirme Komisyonu inceledikten sonra, size özel sunulan burs imkanlarından yararlanarak Bahçeşehir Üniversitesi ailesine katılabilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı