Öldükten Sonra Öbür Taraftan Tweet Atmaya Devam Edin



Siz öldükten sonra, dosyalarınıza ve çevrimiçi hesaplarınıza ne olacak hiç düşündünüz mü? İnternette ki verilerinize bir miras gözüyle bakıyorsanız ve korumak istiyorsanız, hatta öldükten sonra bile sosyal medya sitelerinin bir çoğunu kullanmaya devam etmek istiyorsanız bu mümkün.

Facebook ve Twitter 'da Paylaşım yapmaya devam edin!

Dead Social sitesini kullanarak, öldükten sonra bile, Facebook ve Twitter hesaplarınızdan paylaşım yapmaya devam edebilirsiniz. Hatta sadece yazı yazmakla kalmayıp, gönderilerinize hala sizden söz ettirecek şekilde fotoğraf  ve video benzeri içerikler de yerleştirebilirsiniz. Bunları yapmak için 2 işleme ihtiyacınız var. İlk olarak buradan siteye üye olmanız gerekiyor. Daha sonra en az 1 varis belirtmeniz gerekiyor. Bu varisleri 6 kişiye kadar çıkartabilirsiniz. Varisimizin amacı, vefatımızın gerçekleştiğini DeadSocial 'a onaylamak.

Daha tuhaf bir proje olan LivesOn ise, "Kalbiniz atmasa da tweet atın." sloganıyla dikkatleri çekiyor. Uygulamanın yaptığı, Twitter hesabınızın zaman akışını incelemek ve ilgi alanlarınızdan ve tarzınızdan ortalama bir şeyler çıkartarak tweet göndermek. Bu şekilde hesabınız paylaşım yapmaya devam etmekte. Henüz test aşamasında olduğu için bazen karşırık tweetler gönderdiğini ve şimdilik yeni üye kabullerini sadece İngilizce hesaplar üzerinden yaptığını hatırlatalım.

Peki ya değerli dosyalarınıza ne olacak?

Unutulmamanızı sağlayacak en güvenli ve güzel yollardan biri fotoğraflarınzı, videolarınızı ve anılarınızı digital bir kasada saklamak ve sevdikleriniz ile yakınlarınız tarafından ölümünüzden birkaç yıl sonra açılmasını sağlamak. My Last Song sitesi ile, hayattaki başarılarınız, en sevdiğiniz şarkılar ve cenazeniz için isteklerinizi içeren bir "Hayat Kutusu" oluşturmanızı sağlıyor. 

Oluşturduğunuz bu Lifebox'a yalnızca yasal varisleriniz, temsilcileriniz ve bir aile ferdi gibi özel anahtar sahipleri erişebiliyor. Sitenin yıllık ücreti 12 sterlin 100 yıllık 100 sterlin veya süresiz 100 sretlin.

Fiyat kabarık geldiyse..

Bir başka alternatif olan Final Fling 'i tercih edebilirsiniz. Final Fling önemli belgeleri, fotoğrafları ve notları saklama konusunda birçok ücretsiz ve ücretli araç sunuyor. Bu araçlar arasında cenaze planınızı, vefatınızdan sonra yapılmasını istediklerinizi ve vasiyetnamenizi koyabileceğiniz bir Safety Deposit Box (Güvenli Kasa) ve fotoğraflarınız, çeşitli alıntılar ve sırlar için kullanabileceğiniz 500 MB 'lık bir alan bulunuyor.

Ne diyelim? Allah gecinden versin..





Yazar Hakkında;

Roman okuyan, film izleyen cok yönlü maymun. Almanca öğrenmeye çalışan bir mann. Köşe yazarıyım. Evin her köşesinde yazarım. Ayrıca Türk düşünürüyüm. Sürekli düşünürüm.

Bugün En Çok Okunan Yazılar

Sponsor Bağlantı